[...] Już nie będę po ang. wrzucał. Wersje w języku angielskim znajdziecie na glycemicindex.com jeśli ktoś chce. Jakie są różnice między IG a ŁG? Twój poziom glukozy we krwi i jego spadek, gdy jesz mięso zawierające węglowodany. To jak duży będzie ten wzrost i jak długi, będzie zależało od jakości węglowodanów (IG) i ich [...]
[...] to możliwe z jakąś skromną argumentacją, inną niż "argumenty" ad personam. Moja teza jest taka - wybór strategii na redukcji - czy LC(HiFat) czy HC powinien być zależny od poziomu tkanki tłuszczowej. Czym większy BF, tym mniej węgli. Nawet do max 50g na dobę. 1.Otyłość jest skorelowana z wrażliwością na insulinę. Czym większe otyłość, tym [...]
[...] produkcji testosteronu t.j 10mg co drugi dzien, pozniej 8mg, 6 mg i ostatnie dni 4mg testosteronu co drugi dzień) dopiero po tej fazie powinniśmy zrobić badania na poziom testosteronu w krwioobiegu. Zależnie od wieku oraz cech indywidualnych jeśli mamy jego poziom 30% powyżej minimum – można odblokowanie lekami uznać za [...]
Odżywianie w fazie odblokowania Wraz ze spadkiem poziomu hormonów androgennych (przestajemy je dostarczać z zewnątrz, a nasza „produkcja” endogenna nie jest jeszcze uruchomiona), zdecydowanie spada nam synteza białek ustrojowych (zarówno mięśniowych, jak i regulatorowych, enzymatycznych i innych). Spada tez synteza ATP [...]
[...] insuliny (np. przy algorytmie wielokrotnych wstrzyknięć). 45* Wymienniki węglowodanowe Ilość i jakość spożywanych węglowodanów w bardzo znamienny sposób wpływa na poziom glikemii. Dlatego osoby z cukrzycą muszą bardzo dokładnie kontrolować, nie tylko jakość ale i ilość węglowodanów zjadanych w poszczególnych dniach i posiłkach. Wiadomo [...]
[...] tłuszczu: ciekawostki & odżywianie (nie da się tego pominąć): http://www.sfd.pl/temat205193/ 10 Wskazówek na mase / Max130 http://www.sfd.pl/temat123556/ Mierzymy poziom tkanki tłuszczowej / Khaine http://www.sfd.pl/temat164189/ Zdrowie bez tluszczu nie mozliwe!!! / qazar alternatywne metody treningowe: [...]
[...] kilogramów to jeden z podstawowych wskaźników skuteczności diety i treningu redukcyjnego. Zwykle przyjmuje się, że utrata tkanki tłuszczowej powinna się kształtować na poziomie około 0,7 kg/tydzień. Skąd bierze się ta wartość? Czy zawsze jest stała i dlaczego osoby z dużą nadwagą pozbywają się tłuszczu szybciej? Trochę matematyki Wartość [...]
[...] ANTYKATABOLICZNIE POMAGA REDUKOWAĆ TKANKĘ TŁUSZCZOWĄ Arto-Phex - to produkt z kategorii spalaczy taknki tłuszczowej. W swoim składzie zawiera m.in.: związki optymalizujące poziom hormonów, hamujące głód, działające antykatabolicznie i anabolicznie, pomagające redukować tkankę tłuszczową. W skład Arto-Phex wchodzą: Zielona Herbata – [...]
[...] Przez ostatnie lata składy ciągle się zmieniają. Thermo Maxx pozostaje niezmieniony od samego początku. Yerba Mate jest od stuleci stosowana w celu podniesienia poziomu energii. Jej stosowanie może pomóc Tobie w przeprowadzeniu dłuższych i bardziej intensywnych treningów. Wyciąg z zielonej herbaty to jeden z najpopularniejszych [...]
[...] światła słonecznego u ludzi starszych, wynikający z siedzącego trybu życia, dodatkowo przyczynia się do zmniejszonej syntezy tej witaminy w skórze. Warto zaznaczyć, że poziom syntezy witaminy D jest wprost proporcjonalny nie tylko do wielkości otrzymanej dawki promieniowania ultra-fioletowego, ale także do zawartości pigmentu w skórze, co [...]
[...] pierwsze, wiele ludzi przyjmuje codziennie inną porcję kalorii-jednego dnia zjadasz 3000, a już drugiego tylko 2500. Średnia, którą wyliczyłes pokaże mniej więcej na jakim poziomie energetycznym spożywasz codziennie posiłki. Po drugie zaś każdy człowiek jest inny, nie chodzi tu tylko o wagę, wzrost, ale także metabolizm i inne genetyczne [...]
[...] to, że słabnie działanie lipolityczne insuliny. Ponieważ Johimbina nie dociera do trzustki w znacznych ilościach, jak miałoby to miejsce w przypadku podawania doustnego, poziom insuliny nie będzie aż tak wysoki dla danej ilości węglowodanów, ale będzie nadal podwyższony. Tym samym, idealne jest stosowanie podczas diet niskowęglowodanowych lub [...]
[...] w dyskusję i możesz szukać badań - powodzenia :-) test na redukcję fatu nie ma ale GH ma i do dużo dlaczego IF tak pali fat dobrze? między innymi poprzez GH,wysoki poziom GH GH nasila spalanie tkanki tłuszczowej przy tym ochraniając nasze miesnie Generalnie lepiej jest redukować z maxymalnie dużą ilością kcal aniżeli z głodową miską i 0 [...]
[...] temu wszystko co zjesz w ciągu dnia, zostanie szybciej zamienione w energię i nie zostanie odłożone w formie tłuszczu. Poza tym przez zjedzenie śniadania zwiększasz od rana poziom cukru w organizmie, co powoduje wzrost witalności i dobrego samopoczucia na najbliższe godziny. Jedz 5 razy dziennie Jeśli całodniową dawkę kalorii rozłożysz na kilka [...]
[...] i warta uwagi jest insulina, ponieważ umożliwia magazynowanie i rozkład energii Bierze udział w metabolizmie węglowodanów, lecz także białek i tłuszczów. Hormon ten, którego poziom znacząco wzrasta po spożyciu węglowodanów, ma zdolność silnego hamowania LPL(o którym niżej) w tkance mięśniowej, oraz uaktywniania go w obrębie komórek tłuszczowych, [...]
[...] trzymają sporo tłuszczu otrzewnowego by w razie jeszcze większego "wygłodnienia" organizm mógł czerpać stamtąd energię LUB osoby z super niskim BF i jednocześnie niskim poziomem tłuszczu otrzewnego (promowane diety, patrz: mało kcal w diecie i mało węgla) nie pociągną tak długo i po już pierwszym ładowaniu są w stanie odrobić sporo kg, co by [...]
[...] i szybsze trawienie, przez co pokarm "wpadający" do żołądka szybciej "wypada" z żołądka. 7. Spożywanie produktów z niskim indeksem glikemicznym. Wysoki poziom insuliny sprzyja tyciu. Ów wysoki poziom związany jest zaś z konsumpcją pewnej grupy węglowodanów, które w sposób gwałtowny i znaczny podnoszą chwilowy poziom glukozy [...]
[...] ubocznymi' w postaci zbędnego tłuszczu. Według artykułu powyżej: Brązowy ryż IG 104 IS 62 Czyli rozumiem że po zjedzeniu na czczo sameych 50 g brązowego ryżu podwyższy poziom glukozy we krwii o 104 procent (nie bardzo w to wierzę) a co oznacza 62? Bo nie jest to wyjaśnione. Dla porównania: Wołowina IG 21 IS 51. Ryby IG 28 IS 59. Ser żółty [...]
[...] w mięśniach hamuje synteze glikogenu mięśniowego. Poziom adiponektyn jest ujemnie powiązany z masą tkanki tłuszczowej. Czym mniej tłuszczu w adpiocytach tym większy poziom adiponektyny. Oporne na insulinę adipocyty nie magazynują WKT w TG – bo to sygnalizuje insulina. Przy braku/słabym (oporność) sygnału insuliny w adipocytach lipaza [...]